понеделник, 9 ноември 2009 г.

Диско топка на Photoshop

1. Създаваме нов документ с размер 300х300 с черен background



2. Правим нов слой (Ctrl+Shift+N) и с Paint Bucket Tool го направете черен.




3. Отиваме на Filter -> Render > Lens flare и правим следните настройки:







4. След това избираме Filter -> Texture -> Patchwork и настройваме на:








Трябва да се получи това:







5. За да направим така че да изглежда като сфера избираме Filter -> Distort -> Spherize със тези настройки:








6. Натискаме Ctrl+F за да повторим стъпка 5 за по-добър изглед.







7. Сега избираме Elliptical Marquee Tool и селектираме както е показано на картинката като задържате Shift:








След това отиваме на Select -> Inverse. Натискаме Delete. После диселтираме с Ctrl+D.



8. Едно от последните неща които трябва да направим е да сложим отразена светлина на диско топката. За това отиваме на Filter -> Brush Strokes -> Accented Edges и слагаме следните настройки:








9. Можем да направим диско топката по-малка с помощта на Transform Selection (Ctrl+T). Ето го и крайният резултат:







Преведено от: krum_boy

Източник на урока: www.bannedbanner.com